Мостиська міська рада

Львівської області

Заборона на купання у необлаштованих місцях

Дата: 18.07.2024 16:47
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Щодо заборони на купання у необлаштованих для цього  місцях.

Мостиська міська рада  інформує громадян про заборону та небезпеку купання, в необлаштованих для цього місцях, на водних об’єктах громади відповідно до рішення  обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 07.06.2024 року

Міська  рада повідомляє також користувачів (орендарів) водних об’єктів про дотримання вимоги статті 51 Водного Кодексу України про відповідальність щодо забезпечення охорони життя та здоров’я громадян у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах. Користувачам водних об’єктів, які не визнані придатними для купання необхідно забезпечити виготовлення та встановлення на берегах водних об’єктів табличок із написом: «Купання заборонено».

 

Який штраф за купання у недозволеному місці

Законодавством не передбачено прямої відповідальності для громадян за купання у заборонених місцях. Однак у судовій практиці є випадки притягнення до адміністративної відповідальності осіб за правопорушення, які опосередковано стосуються купання у заборонених місцях»,

        Біля водойми, де не дозволено купатись, має бути встановлена інформаційна табличка про заборону із попередженням про покарання.

        Порушника можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 188-16 КУпАП, що передбачає штраф у розмірах від 1 700 грн до 3 400 грн, а у випадку повторення такого правопорушення протягом року - від 3 400 грн до 5 100 грн.

 Що стосується громадян, які порушили заборону купатися у певному місці, у судовій практиці існують випадки притягнення таких осіб до адміністративної відповідальності за ст. 185 КУпАП, коли працівники поліції наказували порушникам припинити купання, однак останні проявляли злісну непокору щодо виконання такої вимоги. Ця стаття передбачає накладання штрафу від 136 грн до 225 грн, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб. Але випадки, коли карають по статті за злісну непокору законній вимозі поліцейського, пов’язаній з купанням особи у заборонених місцях, є поодинокими.

Ще одним правопорушенням, яке може бути вчинено особами у зв’язку з купанням у заборонених місцях є правопорушення передбачене ч. 1 ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Це стосується випадків, коли батьки залишили без нагляду неповнолітніх дітей і ті скупалися у забороненому місці. Відповідальність за таке правопорушення встановлена у вигляді штрафу від 850 грн до 1700 грн, а у разі повторення протягом року - від 1700 грн до 5100 грн.

 

Бутьте обачні. Бережіть здоров'я і життя своє та своїх близьких

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора