Мостиська міська рада

Львівської області

Строки сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Дата: 10.07.2024 16:36
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Мостиска ДПІ нагадує, що відповідно до п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу, податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно,  відмінне від земельної ділянки, сплачується:  

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;  

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. 

Також звертаємо увагу громадян, що на сайті ДПС України (www.tax.gov.ua) розміщено калькулятор для розрахунку податку на майно (земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також  ставки податку з розподілом по областях (в залежності від місця знаходження майна).

Він надає можливість  фізичним особам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в приватній частині «Електронного кабінету» - меню «ЕК для громадян»/розділ «Загальна інформація про платника»/вкладка «Повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора