Мостиська міська рада

Львівської області

Бережи природу - не рубай ялинку!

Дата: 14.12.2023 10:47
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Напередодні новорічно-різдвяних свят лісові насадження Львівщини зазнають непоправної шкоди, адже попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев.

Мостиська міська рада звертається до мешканців Мостищини з проханням не вирубувати зелених красунь, а знаходити альтернативні рішення під час святкування зимових свят, що дозволять зменшити випадки несанкціонованої вирубки ялинок.

У торгових центрах, супермаркетах та на ринках уже можна придбати штучні ялинки, які не поступаються красою і пишністю справжнім. І до того ж їх можна встановлювати впродовж багатьох років. Що ж стосується запаху хвої, то можна використовувати для ароматизації приміщень натуральні ефірні олії хвойних рослин, які, окрім гарного запаху у домівці, позитивно впливають на здоров’я людей.

Громадяни, які незаконно торгуватимуть ялинками ризикують бути, притягненими до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку. Відтак, за рубку та реалізацію ялинок передбачені штрафи. Відповідно до статті 65 та 88-1 КУпАП  штраф для громадян становить в розмірі від 510 до 1700 грн з конфіскацією насаджень, а на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн з конфіскацією.

Принагідно повідомляємо, що Мостиською міською радою визначено пункт продажу ялинок на території ринку ТзОВ “Торговий комплекс  ”Мостиська”  по вул. Полуботка, 4, м. Мостиська де продавцям дозволена реалізація законно вирубаних ялинок.

При покупці «лісових красунь» рекомендуємо перевірити наявність на зрізі кожного дерева штрих-коду лісового господарства, де дерево виростили, та поцікавитися у продавця про дозвільні документи і накладні на товар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора