Мостиська міська рада

Львівської області

Застосування реєстраторів розрахункових операцій та проведення розрахунків

Дата: 15.11.2023 12:23
Кількість переглядів: 170

Фото без опису

Мостиська ДПІ звертає увагу, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення порядку проведення розрахункових операцій. 

Нагадуємо, що використання РРО є обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп ще з 1 січня 2022 року. Разом з тим фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків.

Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб, зокрема й будь-який комерційний програмний РРО. 

В свою чергу,  ДПС України запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Дане програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Завантажити його можна за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ . 

Більше про ПРРО – за посиланням http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора