Мостиська міська рада

Львівської області

Обговорено зміни у податковому законодавстві

Дата: 17.08.2023 11:19
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

16 серпня в міській раді відбулася зустріч міського голови Мирослави Пельц з начальником Мостиської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Василем Дутком, начальником фінансового управління міської ради Мирославою Шалавило та представниками бізнесу.
У ході зустрічі в рамках інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», який набирає чинності з 1 серпня 2023 року. 
«Хочу підкреслити, що сплата податків - це не просто обов'язок перед державою, але й відповідальність перед нашою громадою. Кожен громадянин та підприємець повинен розуміти, що його внесок має велике значення для розвитку нашої інфраструктури, соціальних програм та загального процвітання» - наголосила Мирослава Пельц.
Також Василь Дутко розповів присутнім, що Закон № 3219-ІХ спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування та навів основні новації Закону № 3219-ІХ, який: 
- визначає порядок та умови повернення суб'єктів господарювання, які використовували спрощену систему з особливостями оподаткування на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей оподаткування; 
- скасовує можливості для фізичних осіб – підприємців  платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок. 
- часткове зняття обмежень на проведення перевірок, відновлено проведення окремих видів перевірок; 
- відновлює відповідальність за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року. 
Також зауважив, що: 
-  з 1 січня 2022 року та не зважаючи на прийняття Закону № 3219-ІХ реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються до платників єдиного податку І групи та фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків. 
   Василь Дутко наголосив, що представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.
Наприкінці учасникам  зустрічі надано відповіді на запитання та роздано інформаційні листівки. 
Давайте разом докладати зусиль для процвітання нашого міста!
Всі матеріали шукайте на інформаційних ресурсах:
Номери телефонів гарячої лінії (Додаток 1):
https://www.facebook.com/tax.lviv/posts/pfbid0peYeu68chemwJgF3dBeF6BMnzHLVnixv8JhnBA3JptoSKzTNhwqgDwb8uf1k56xol
Програмний РРО: реєстрація всього за 4 кроки: (Додаток 2, на 2 арк.):
https://www.facebook.com/tax.lviv/posts/pfbid036VL8Q9TVUvHGjedCYvcfW2WftCEct4FmuHdA13q6Cn8Ezibrqz9TFiFeKsoi7TcEl
Кому потрібно застосовувати РРО/ПРРО (Додаток 3, на 2 арк.):
https://www.facebook.com/tax.lviv/posts/pfbid0bAiiV5LZkxchQkCesuHRdag2oWUaSRKHHoZ3rSWRhqJk7FGQffjbjU6onB1rRPCl
Фіскальний чек – гарантія захисту прав споживача (відео):
https://www.youtube.com/watch?v=3vjSn3exitg
Про застосування РРО при торгівлі в інтернеті (відео):
https://www.youtube.com/watch?v=C5o49_HF29g
Ризикоорієнтовний підхід до планування контрольно-перевірочної   роботи (відео):
https://www.youtube.com/watch?v=6bwXqo8mpdY
Фейсбукhttps://www.facebook.com/tax.lviv
Телеграм: t.me/tax_service_Lviv
Ютуб: https://www.youtube.com/@user-mg9xj6el6s/featured


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора