Мостиська міська рада

Львівської області

Створити безпечне освітнє середовище — одне з першочергових завдань закладу освіти

Дата: 11.08.2023 11:50
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

Перед початком навчального року кожний заклад освіти Мостиської територіальної громади повинен пройти перевірку, показати свою готовність до роботи у новому навчальному році та в осінньо-зимовий період.

Але цього року умови для організації освітнього процесу та існування шкільних родин відрізняються, оскільки в Україні йде повномасштабна війна з країною-агресором.

А тому з метою забезпечення стійкого функціонування об’єктів освіти Мостищини в умовах воєнного стану тривають підготовчі роботи до нового навчального року. Окрім приведення у відповідність класних кімнат та службових приміщень закладів загальної середної освіти та закладів дошкільної освіти, підготовки до опалювального сезону, цьогоріч в освітян ще одне надважливе завдання – підготувати належні укриття для школярів та дошкільнят. Тому за справу беруться усі разом – влада, працівники освіти та батьки.

10 серпня відбулася робоча виїзна нарада, в якій взяли участь начальник Яворівської районна військової адміністрації Ярослав Коминський, голова Мостиської ТГ Мирослава Пельц та начальниця відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради Надія Гнатовська.

Особлива увага приділяється укриттям, які мають бути забезпечені електрикою, штучним освітленням, системами вентиляції, відповідати санітарним та протипожежним нормам тощо. Крім того при облаштуванні укриттів враховуються наявність запасного виходу, міцність конструкції, зручність для дітей. У ДСНС наголошують, що обладнання укриттів розраховується на безперервне перебування людей впродовж не менше 48 годин.

Також оглянули кабінети НУШ, навчальні кабінети, спортивні зали, харчоблоки, пришкільні території закладів освіти, ознайомились із підготовкою систем опалення, запасів вугілля і дров. В результаті чого підкреслено потужну та сумлінну підготовку установ до нового навчального року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора