Мостиська міська рада

Львівської області

У Мостиськах виявлено сказ

Дата: 07.06.2023 11:45
Кількість переглядів: 1078

Фото без опису

Повідомляємо, що у зв’язку із встановленням сказу у кота та відповідно до протоколу № 7 надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яворівській районній державній адміністрації м. Мостиська та прилеглі до нього угіддя мисливського господарства «Мостиське ТМР» оголошено неблагополучними щодо сказу тварин та накладено на них карантинні обмеження на 60 днів. Також  визначено межі неблагополучної на сказ території - м. Мостиська, загрозливу 5 км зону - прилеглі населені пункти с. Годині, с. Завада та угіддя мисливського господарства «Мостиське ТМР».

В м. Мостиська та с. Годині, с. Завада заборонено проведення виставок, виводок собак, вивезення собак, котів і диких тварин. У загрозливих мисливських угіддях карантинної зони заборонено проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відлов і вивіз.

Додамо, що сказ – інфекційне захворювання, джерелом якої є заражені тварини. Зараження на сказ відбувається під час укусу, а також коли слина хворої тварини потрапляє на пошкоджені ділянки шкіри чи слизові оболонки. Без лікування хвороба спричиняє смерть.

Пам'ятка для населення "Що необхідно знати про сказ" 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора