Мостиська міська рада

Львівської області

Державна реєстрація – обов’язкова умова здійснення підприємницької діяльності

Дата: 17.05.2023 10:37
Кількість переглядів: 116

Мостиська ДПІ нагадує платникам податків про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності, зокрема з продажу товарів (надання послуг). 

Так, державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності  кожним підприємцем, що означає необхідність проходження ним певної процедури, яка підтверджується свідоцтвом про реєстрацію. Мета державної реєстрації — облік, накопичення і контроль відомостей про суб'єктів підприємницької діяльності.

Державна реєстрація суб'єктів підприємницької діяльності здійснюється відповідно до ст. 8 Закону України "Про підприємництво".

Звертаємо увагу, що на сьогодні соціальні мережі Facebook та Instagram стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг. 

При цьому значна кількість таких продавців нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством. 

Одночасно нагадуємо, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штрафні санкції. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора