Мостиська міська рада

Львівської області

Про новації податкового законодавства йшлося під час «круглого столу» у Мостиській ДПІ

Дата: 20.03.2023 11:17
Кількість переглядів: 164

Фото без опису

В Мостистькій ДПІ проведено «круглий стіл». Спілкуючись з платниками податків, начальник Василя Дутко розповів про новації податкового законодавства, які вступили у дію з 1 січня 2023 року. 

Також, говорив про початок кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2022 року, про доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню та про податкову знижку

У зв’язку з закінченням звітного року платників найбільше цікавили питання щодо отримання довідки про доходи громадян та подання податкової звітності. Довідка за рік може бути видана після подання суб’єктом господарювання та роботодавцем річної звітності. Василь Дутко наголошував на можливості отримання довідки швидко та без відвідування ДПІ – через Електронний кабінет платника за наявності кваліфікованого електронного підпису.

Також обговорювалися питання подання річної податкової звітності та нові форми деяких звітів. Керівник податкової інспекції акцентував увагу на можливості використання сучасного, прогресивного способу звітування – в електронному вигляді через Електронний кабінет платника, що має багато суттєвих переваг для представників бізнесу. Так, звітність, сформовану за допомогою спеціальних програм, можна передати до податкової всього за декілька хвилин, економлячи свій час, кошти на придбання бланків звітних документів, утримуючи гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора