Мостиська міська рада

Львівської області

За матеріалами СБУ відповідатиме перед законом ще одна колаборантка

Дата: 03.02.2023 11:49
Кількість переглядів: 167

Фото без опису
На Яворівщині співробітники спецслужби викрили поціновувачку «руZZкого міра», яка прославляла злочинні дії армії ворога та поширювала наративи кремлівської пропаганди.

Зловмисницею виявилась 54-річна уродженка рф, яка близько тридцяти років проживає в Яворові та має громадянство України. 
На особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж  жінка публічно підтримувала «путінський режим» та виправдовувала війну росії проти нашої держави.

Прихильниця кремля, також розпалювала національну ворожнечу та поширювала матеріали з забороненою комуністичною символікою, за що «щиро розкаюється».

В рамках відкритого кримінального провадження фігурантці повідомлено про підозру за:

- ч. 1 ст. 161(порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); 
- ч. 1 ст. 436-1(виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів); 
- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття проводили оперативники Яворівського РВ УСБУ у Львівській області спільно із слідчими УСБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора