Мостиська міська рада

Львівської області

Щодо продажу ялинок

Дата: 20.12.2022 12:22
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Напередодні новорічно-різдвяних свят лісові насадження Львівщини зазнають непоправної шкоди, адже попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев.

Мостиська міська рада звертається до мешканців Мостищини з проханням не вирубувати зелених красунь, а знаходити альтернативні рішення під час святкування зимових свят, що дозволять зменшити випадки несанкціонованої вирубки ялинок.

У торгових центрах, супермаркетах та на ринках уже можна придбати штучні ялинки, які не поступаються красою і пишністю справжнім. І до того ж їх можна встановлювати впродовж багатьох років. Що ж стосується запаху хвої, то можна використовувати для ароматизації приміщень натуральні ефірні олії хвойних рослин, які, окрім гарного запаху у домівці, позитивно впливають на здоров’я людей.

Громадяни, які незаконно торгуватимуть ялинками ризикують бути притягненими до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку. Відтак, за рубку та реалізацію ялинок передбачені штрафи. Відповідно до статті 65 та 88-1 КУпАП штраф для громадян становить в розмірі від 510 до 1700 грн з конфіскацією насаджень, а на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн з конфіскацією.

Повідомляємо, що міською радою визначено пункт продажу ялинок на території ринку ТзОВ «Торговий комплекс «Мостиська» по вул. Полуботка, 4 в м. Мостиська, де продавцям дозволена реалізація законно вирубаних ялинок.

При покупці «лісових красунь» рекомендуємо перевірити наявність на зрізі кожного дерева штрих-коду лісового господарства, де дерево виростили, та поцікавитися у продавця про дозвільні документи і накладні на товар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора