Мостиська міська рада

Львівської області

Як заповнити декларацію про майновий стан для отримання податкової знижки розповіли податківці

Дата: 24.11.2022 14:39
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

Податковим кодексом України передбачено право громадян на отримання податкової знижки на понесені ними певні види витрат. Хто саме з громадян може цим правом скористатися та який механізм її отримання розповіла під час чергової зустрічі з платниками начальник Мостиської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Василь Дутко.

Насамперед, керівник інспекції зазначив, що претендувати на податкову знижку можуть лише платники податку з доходів фізичних осіб, тобто ті, хто має офіційні доходи, зазвичай у вигляді заробітної плати.

Держава передбачає повернення від суми витрат, понесених у звітному році, у розмірі 18 відсотків, адже саме такою є ставка ПДФО. До таких витрат належать оплата за навчання, витрати, пов’язані з оплатою репродуктивних технологій, процесом усиновлення, страхуванням, також повертаються частково кошти за іпотеку, житлове будівництво, чи скажімо, за лікування від ковід та ін. У зв’язку з воєнними діями в країні, держава розширила ряд витрат, за які можна отримати компенсацію, сюди належить надання благодійної допомоги (16 відсотків) та витрати на оренду житла ВПО.

Для отримання податкової знижки, пояснює Василь Дутко, громадяни мають мати документальні підтвердження витрат, а це: розрахункові чеки, договори купівлі-продажу, чи інші розрахункові документи. Також необхідно заповнити податкову декларацію про майновий стан і доходи й разом з копіями перелічених вище документів подати її до податкової служби. Посадовець радить платникам скористатися для подання декларації Електронним кабінетом платника податків – функціональним сервісом, який економить час платника податків та дозволяє спілкуватися з податковою службою дистанційно. Також в е-кабінеті, нагадує податківець, платник може дізнатися особисті розрахунки з бюджетом та переглянути ППР на сплату майнових податків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора