Мостиська міська рада

Львівської області

В Мостиській ДПІ провели круглий стіл з платниками податків щодо новацій податкового законодавства

Дата: 20.10.2022 10:22
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

Начальник Мостиської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Василь Дутко провів круглий стіл з платниками податків. Під час тренінгу очільник Мостиської ДПІ надав роз’яснення щодо основних змін у податковому законодавстві з 1 жовтня 2022 року, звернув увагу на особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець повідомив про продовження термінів дії податкової амністії до 1 березня 2023 року. Також розповів про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Василь Дутко наголосила на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет платника.

За словами посадовця, до подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Також учасників тренінгу ознайомили із нововведеннями в спрощеній системі оподаткування та нагадали про обов’язкове використання суб’єктами господарювання касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків з покупцями.

На завершення присутні отримали консультативну допомогу щодо заповнення щорічної декларації про доходи та майновий стан з метою отримання податкової знижки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора