Мостиська міська рада

Львівської області

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Дата: 05.10.2022 11:26
Кількість переглядів: 300

4 жовтня відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Мирослави Пельц.

Комісією розглянуто питання:

• про готовність міської ради і служб до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із забезпеченням теплопостачання споживачам під час опалювального сезону 2022/2023 року;

• про стан санітарно-епідеміологічної ситуації на території Мостиської територіальної громади та запобігання поширенню захворюваності на COVID-19;

• про стан готовності до використання за призначення захисних споруд цивільного захисту для укриття населення громади.

В умовах існуючої небезпеки з боку ворога особливо важливим є готовність і дієздатність місцевих оперативно-виїзних бригад і ремонтно-експлуатаційних дільниць Західного РЕМу ПрАТ «Львівобленерго» (Мостиська ЕД-1 і Крукеницька ЕД-3), а також Самбірського відділення АТ «Львівгаз» до ліквідації надзвичайних ситуацій на мережах електро та газопостачання.

На засіданні проаналізовано стан санітарно-епідеміологічної ситуації на території громади та запобігання поширенню захворюваності на COVID-19. Зі слів заступника завідувача Яворівського районного відділу ДУ Львівського обласного центру контролю та профілактики МОЗ Оксани Вйонцек ситуація з захворюваністю є не критичною, але викликає занепокоєння ріст чисельності захворювань, що вимагає посилення санітарно-карантинних заходів, необхідності дотримання дистанції, посилення профілактичних заходів з дотриманням режиму карантинних обмежень. Зверталась увага на необхідності щеплення третьою (бустерною) дозою вакцинації, а також на те, що у Львівські області мають місце випадки поширення дифтерії, що є особливо небезпечно, оскільки при такому захворюванні число смертельних випадків значно зростає.

Також обговорено готовність наявних на території громади захисних споруд цивільного захисту до укриття населення у випадку прямої військової агресії в регіоні. При участі балансоутримувачів захисних споруд розглянуто питання утримання та експлуатації кожного об’єкту, а також проблеми, які не дозволяють підтримувати їх у стані придатному до використання за призначенням.

За результатом розгляду питань прийняті відповідні рішення, визначені шляхи виправлення ситуації і відповідні виконавці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора