Мостиська міська рада

Львівської області

Посилення відповідальності за спалювання сухої рослинності та її залишків

Дата: 04.08.2022 17:55
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

Мостиська міська рада звертає увагу мешканців громади на небезпеку від спалювання сухої рослинності та її  залишків, недопущенні спалювання сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, дотриманні вимог пожежної безпеки в лісах, недопущенні спалювання твердих побутових та інших відходів, а також про передбачену законодавством України відповідальність за вчинення правопорушень у зв’язку із цим.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за  дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу» внесено зміни до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, збільшено розміри штрафів, а саме:

  • за самовільне випалювання рослинності або її залишків розмір штрафу становить 3060-21420 грн.;
  • за самовільне випалювання рослинності або її залишків в межа заповідників - 6120-30600 грн.;
  • за порушення вимог пожежної безпеки в лісах - 1530-15300 грн.

Із березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Під час воєнного стану підпали становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора