Мостиська міська рада

Львівської області

Про виконання програми соціально-економічного розвитку Мостиської об’єднаної територіальної громади за 2021 рік

Дата: 13.04.2022 14:58
Кількість переглядів: 743

Фото без опису

За кошти обласного та міського бюджетів, спонсорів та громади впроваджено в дію 12 мікропроєктів:

  • капітальний ремонт приміщення їдальні ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ст.» в м. Мостиська – 405,361 тис. грн.
  • капітальний ремонт (заміна дверей) ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 2 І-ІІІ ст.» в м. Мостиська – 143,748 тис. грн.
  • встановлення системи відеоспостереження з функцією аналітики і системою розпізнавання номерів автомобілів в м. Мостиська – 424,656 тис. грн.
  • закупівля обладнання для облаштування дитячо-ігрового майданчика у с. Хоросниця – 95,670 тис. грн.
  • закупівля обладнання для дитячо-ігрового майданчика біля Зарічанського ЗЗСО І ступеня в селі Заріччя - 95,670 тис. грн.
  • закупівля дитячого спортивно-ігрового майданчика в с.Черневе – 137,090 тис. грн.
  • закупівля дитячого спортивно-ігрового майданчика в с.Малнів – 95,670 тис. грн.
  • нове будівництво лінії вуличного освітлення в с.Старява – 143,004 тис. грн.
  • нове будівництво лінії вуличного освітлення в с. Костильники – 107,389 тис. грн.
  • нове будівництво лінії вуличного освітлення в с. Судковичі – 94,435 тис. грн.
  • нове будівництво лінії вуличного освітлення в с.Мелешки – 164,650 тис. грн.
  • нове будівництво лінії вуличного освітлення в с.Крукеничі – 324,025 тис. грн.

За кошти обласного та міського бюджетів придбано машину для збору, транспортування твердих побутових відходів (сміттєвоза) для Мостиської територіальної громади. Загальна вартість проекту складає 2 640,000 тис. грн, в тому числі кошти обласного бюджету 1 320,000 тис. грн.

За рахунок субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій з державного бюджету та коштів місцевого бюджету розпочато капітальний ремонт (заміна віконно-дверних конструкцій) східної частини адміністративного будинку по вул. М. Грушевського, 22 у м. Мостиська на суму 507,738 тис. грн, в тому числі кошти субвенції 450 тис. грн.

За рахунок коштів обласного бюджету розвитку, в рамкам обласних програм, та коштів місцевого бюджету проведено:

- капітальний ремонт адмінбудинку по вул. Галицька, 7 в м. Мостиська на суму 1341,722 тис. грн, в тому числі кошти обласного бюджету  971,053 тис. грн.  

- реконструкцію трибун на стадіоні «Карпати» по вул. Я. Мудрого, 44 в м. Мостиська 9 360,475 тис. грн.

Розпочато реконструкцію парку ім. Т. Шевченка по вул. Шевченка, м. Мостиська. У 2021 році проведено роботи на суму 1,4 млн грн.

Мостиська громада стала переможцем конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Мостиська міська рада виступає заявником проекту регіонального розвитку «Створення парку агропереробки «ФрутБанк» з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини». З метою реалізації даного проєкту Мостиська міська рада утворила комунальне підприємство «ФрутБанк», затвердила його статут та призначила керівника. Підприємство буде займатися переробленням плодово-ягідної продукції місцевих фермерів. Загальний бюджет проєкту – 22 500 тис. грн. Реалізацію проекту розпочато у 2021 році, завершення - 2022 рік. Відтак у 2021 році виконано загально будівельні роботи на об’єкті будівництва агропереробного парку “ФрутБанк” та зведено виробниче приміщення площею 630 кв. м., закуплено основну частину технологічного обладнання для виробництва джемів та варення, лінію для мийки, чистки та сушки овочів, інфрачервону сушильну камеру для виробництва фруктових чіпсів та сушки овочів та зелені, закуплено вантажний фургон для перевезення продукції, розробили маркетингову стратегію “ФрутБанк”, розроблено логотип і є брендбук ФрутБанку, подано документи в ДП «Український інститут інтелектуальної власності» на реєстрацію торгової марки ФрутБанк, виготовлена брендована продукція, що передбачена в рамках реалізації проекту.

У серпні 2021 року відбулося підписання угоди між Мостиською міською радою, Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові та Мостиським відділенням «Товариства польської культури Львівщини», яка ініціює проект із придбання медичного обладнання для Мостиської міської лікарні, за кошти з бюджету Міністерства закордонних справ Республіки Польща, виділеного на програму "Польська допомога".  Відповідно в межах реалізації проекту закуплено медичне обладнання для лікарні вартістю 28000 євро: реанімаційний столик, пульсоксиметр неонатальний, глюкометр, цистоскоп у комплекті, апарат CPAP, маски для неінвазійної вентиляції легень, набір операційних інструментів, візуалізатор вен, світильник пересувний, пристрій неонатальний для фототерапії, біохімічний напівавтоматичний аналізатор.

Державна підтримка розвитку тваринництва, особливо дотація для пасічників, позитивно вплинула на те, що за цей рік багато пасічників офіційно зареєстрували свої  пасіки та отримали ветеринарно-санітарні паспорти.

У 2021 році за нарахуванням такої дотації звернулося 46 пасічників, у яких налічується 1550 бджолосімей. Було залучено державних коштів на суму 170 тис. грн.

Індустріальний Парк «Мостиський Сухий Порт» включили до офіційного реєстру індустріальних парків України. Велике досягнення не тільки для Мостиської територіальної громади, але і для Львівської області. Місія парку - відновлення промислового потенціалу громади, створення нових робочих місць та залучення іноземних інвестицій. Передовими галузями діяльності на території парку будуть підприємства з новітніми технологіями по зберіганню рідинно-зернових речовин, підприємства меблевих виробів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів, а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування та іншого. Це 9-й індустріальний парк на території Львівщини та перший проект такого масштабу в області. Загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 34,5116 га.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора