Мостиська міська рада

Львівської області

Створення добровольчих формувань територіальних громад

Дата: 18.03.2022 09:55
Кількість переглядів: 2011

Мостиська міська рада інформує, що відповідно до Закону України «Про основні засади національного супротиву, на підставі наказу Львівської обласної військової адміністрації, з метою виконання завдань територіальної оборони в межах місцевої території, проводиться набір в ряди добровільного формування Мостиської територіальної громади.

До складу добровольчих формувань територіальних громад зараховуються громадяни України віком від 18 років, які проживають на території громади, де діє добровольче формування, пройшли медичний, професійний та психологічний відбір і підписали контракт добровольця територіальної оборони з командиром формування.

В ряди добровольчого формування не зараховується особа, яка була раніше засуджена до позбавлення волі за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, крім реабілітованої, або має дві і більше судимостей за скоєння умисних злочинів. Особа не може бути членом добровольчого формування у період проходження військової служби або служби у військовому резерві ЗСУ чи інших військових формуваннях, служби в правоохоронних органах.

Членство у формуванні не звільняє від обов’язку проходження строкової служби, мобілізації, військової служби за призовом осіб офіцерського складу та військової служби за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

По структурі добровольче формування складається з стрілецького рою (найнища ланка)- стрілецька чота - командування - сотня.

Діяльність добровольчого формування провадиться під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони.

Для виконання завдань тероборони добровольці можуть отримувати штатну зброю у місцевих військових частинах тероборони, крім того, вони мають право використовувати особисту мисливську зброю та набоїв до неї.

Члени добровольчого формування територіальної оборони під час виконання вищевказаних завдань, а також під час участі у заходах підготовки добровольчих формувань, користується усіма правами та гарантіями соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей, відповідно до пункту 4 частини першої статті 3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

За більш детальною інформацією щодо вступу у члени добровільного формування в населених пунктах звертатись за консультацією до старостів старостинських округів, по м. Мостиська – у міську раду (контактна особа – 067 276 1124 Володимир).

Закликаємо всіх небайдужих і патріотично налаштованих мешканців громади вступати у ряди добровольчого формування для захисту миру і спокою на рідній землі.

Слава Україні!

Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора