Мостиська міська рада

Львівської області

Щодо попередження спалювання сухої рослинності

Дата: 13.03.2022 11:40
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

У весняний період особливо актуальним є питання запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Незважаючи на доволі прохолодну та вологу погоду, що встановилася в нашому регіоні, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання мешканцями Мостиської громади сухої рослинності. Такі дії у військовий час можуть бути прирівняні до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони, подання світлових сигналів збройним силам Російської Федерації. Окрім цього спалювання сухої рослинності суттєво обмежує можливості пожежно-рятувальних служб оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, які можуть виникнути у разі загострення військових дій на наших теренах, та спричиняє значні витрати паливно-мастильних матеріалів.

Особи, винні у виникненні пожеж у екосистемах, будуть притягатись до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Вимагаємо всіх мешканців громади утриматись від самовільного спалювання сухої рослинності. У випадку виявлення осіб, які здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків, негайно повідомляти працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (тел. 101, 112), поліції (тел. 102), Державної екологічної інспекції у Львівській області (тел. (032)238-73-70), залучати місцевих добровольців, що здійснюють патрулювання населених пунктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора