Мостиська міська рада

Львівської області

Зустріч з представниками бізнесу з питань податкової амністії, декларування громадянами доходів за 2021 рік, застосування РРО/ПРРО

Дата: 22.02.2022 09:42
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

Під час проведеної зустрічі 15.02.2022 року  проінформовано платників про переваги застосування РРО/ПРРО, декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, та одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час зустрічі податківці розповіли про основні аспекти одноразового добровільного декларування, зокрема, хто може скористатися правом та в який спосіб і терміни необхідно подати декларацію.

Фахівці податкової звернули увагу присутніх на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації».

Також присутні дізналися, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів

Було проведено  роз’яснювальну роботу щодо норм діючого законодавства стосовно застосування РРО/ПРРО та новації з цього питання; було зауважено, що з 01.01.2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року, та щодо можливості легалізації незадекларованих доходів у рамках одноразового (спеціального) добровільного декларування.

По питанню РРО/ПРРО було роз»яснено, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО або ПРРО не зобов’язані застосовувати лише платники єдиного податку першої групи.

Було звернено увагу підприємців – платників єдиного податку ІІ-ІV груп на необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Представники бізнесу одержали роз’яснювальний інформаційний друкований матеріал та консультаційну допомогу.

Наприкінці зустрічі було закликано усіх присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора