Мостиська міська рада

Львівської області

«Круглий стіл» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування та сфери застосування РРО/ПРРО

Дата: 21.02.2022 12:39
Кількість переглядів: 274

У рамках  (спеціального) добровільного декларування 14.02.2022 року в Мостиській ДПІ  ГУ ДПС у Львівській області проведено з «Круглий стіл» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування  та сфери застосування РРО/ПРРО.

Під час зустрічі податківці розповіли про основні аспекти одноразового добровільного декларування, зокрема, хто може скористатися правом та в який спосіб і терміни необхідно подати декларацію.

Фахівці податкової звернули увагу присутніх на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації».

Також присутні дізналися, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

По питанню РРО/ПРРО було роз»яснено, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО або ПРРО не зобов’язані застосовувати лише платники єдиного податку першої групи.

Було звернено увагу підприємців – платників єдиного податку ІІ-ІV груп на необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

На завершення заходу фахівці надали вичерпні відповіді на запитання платників щодо теми зустрічі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора