Мостиська міська рада

Львівської області

В Мостиській  ДПІ проведено зустріч з платниками податків

Дата: 16.02.2022 10:40
Кількість переглядів: 359

Фото без опису

В Мостиській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області 14.02.2022 року відбулася зустріч з платниками податків  по питанню  одноразового (спеціального) добровільного декларування та сфера застосування РРО/ПРРО.

За словами працівників податкової інспекції, скористатися податковою амністією можуть громадяни України, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, що придбані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені. Декларуванню підлягають грошові кошти в національній та в іноземній валютах, банківські метали, рухоме та нерухоме майно, дорогоцінне каміння тощо. Ставки оподаткування залежать від виду об’єкта та місця його розташування.

Було наголошено, що подати декларацію можна лише в електронному вигляді через електронний кабінет платника до 1 вересня 2022 року, тобто до терміну закінчення кампанії одноразового декларування. Крім цього скористатись правом на податкову амністію є добровільною справою кожного.

Крім того, було звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та вказано, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань

Найбільш підприємці цікавилися як у  2022 році щодо змін у застосуванні РРО, чи зобов’язані платники єдиного податку першої групи застосовувати РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у випадку проведення розрахунків виключно в безготівковій формі, чи потрібно підприємцю реєструвати касовий апарат, хто може отримати програмне забезпечення від податкової служби, для чого створюються електронні копії розрахункових документів, чеків тощо.

Під час зустрічі підприємці висловили зацікавленість в оперативному отриманні інформації про податки та діяльність податкової служби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора