Мостиська міська рада

Львівської області

Семінар для платників податків

Дата: 14.02.2022 09:32
Кількість переглядів: 306

8 лютого 2022 року в Мостиській  ДПІ у ході семінару обговорили норми закону про одноразове декларування та щодо новацій по РРО/ПРРО. Було роз'яснено представникам бізнесу про податкову амністію та щодо новацій використання РРО/ПРРО.

За словами податківців, скористатися податковою амністією можуть громадяни України, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, що придбані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені. Декларуванню підлягають грошові кошти в національній та в іноземній валютах, банківські метали, рухоме та нерухоме майно, дорогоцінне каміння тощо. Ставки оподаткування залежать від виду об’єкта та місця його розташування.

Було наголошено, що подати декларацію можна лише в електронному вигляді через електронний кабінет платника до 1 вересня 2022 року, тобто до терміну закінчення кампанії одноразового декларування. Крім цього, зауважила, що скористатись правом на податкову амністію є добровільною справою кожного.

Крім того, було звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та вказано, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.

По питанню РРО/ПРРО було роз'яснено, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО або ПРРО не зобов’язані застосовувати лише платники єдиного податку першої групи.

Було звернено увагу підприємців – платників єдиного податку ІІ-ІV груп на необхідності завчасної реєстрації РРО чи ПРРО у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Електронний кабінет надає можливість подання суб’єктами господарювання заяв для реєстрації РРО/ПРРО (за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО) в режимі онлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора