Мостиська міська рада

Львівської області

Семінар щодо добровільного (спеціального) декларування громадян та новацій із застосуванням РРО/ПРРО

Дата: 10.02.2022 16:22
Кількість переглядів: 290

 Фото без опису

4 лютого 2022 року було проведено семінар з питання  добровільного (спеціального) декларування громадян  та новацій із застосуванням РРО/ПРРО, При проведенні семінару працівники податкової інспекції  роз'яснили, що при одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні можуть бути  визначені підпункти 14.1.280., 141,281, п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України при наданні роз'яснення щодо права повторно надати звітну однорічну (спеціальну) декларацію  

За словами працівників податкової інспекції, скористатися податковою амністією можуть громадяни України, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, що придбані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені. Декларуванню підлягають грошові кошти в національній та в іноземній валютах, банківські метали, рухоме та нерухоме майно, дорогоцінне каміння тощо. Ставки оподаткування залежать від виду об’єкта та місця його розташування.

Було наголошено, що подати декларацію можна лише в електронному вигляді через електронний кабінет платника до 1 вересня 2022 року, тобто до терміну закінчення кампанії одноразового декларування. Крім цього, зауважив  , що скористатись правом на податкову амністію є добровільною справою кожного.

Крім того, було звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та нагадала, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.

Суб'єктам господарювання було рекомендовано завчасно зареєструвати РРО/ПРРО у контролюючих органах відповідно до вимог чинного законодавства  України

СПД на свій власний вибір можуть використовувати або РРО або ПРРО від своїх потреб.

Реєстрація програмного РРО відбувається онлайн в «Електронному кабінеті платника» - звіт створюється в автоматичному режимі без ризику санкцій за повідомленням для платника.

Було роз'яснено про порядок ведення трудових запасів. Зокрема було вказано, що обов'язок вести такий облік  виникає у підприємців на загальній системі оподаткування та здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі громадського харчування та надання послуг, спрощенців ІІІ-ї групи – платників ПДВ та спрощенців  передбачено від групи.

У разі, якщо вони здійснюють реалізацію складної побутової техніки, реалізацію лікарських засобів, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних матеріалів та каміння.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора