Мостиська міська рада

Львівської області

Зустріч з платниками податків

Дата: 07.02.2022 09:36
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

2 лютого 2022 року в Мостиській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено  інформаційну зустріч з платниками податків щодо питання добровільного одноразового  декларування громадян, декларування доходів громадян отриманих за 2021 рік,  новацій у сфері застосування РРО/ПРРО та щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам.

Підприємцям розповіли про основні правила щодо добровільного використання одноразового декларування громадян, використання РРО фізичними особами – підприємцями з 01 січня 2022 року, про алгоритм встановлення та використання ПРРО.

Також, було роз’яснено про те, яка відповідальність передбачена за порушення чинного законодавства при використанні РРО чи ПРРО.

При  декларуванні доходів громадян, було роз»яснено строки подачі та які громадяни зобов»язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи ву 2022 році.

Щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам було вказано,що відповідно до Закону України від 03.06.2021 року №1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон України № 1525) до статті 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) включено пп. 14.1.56-5, де визначено поняття та невичерпний перелік електронних послуг, які з 01 січня 2022 року є об’єктом оподаткування ПДВ.

Наприкінці зустрічі податківці відповіли на всі запитання .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора