Мостиська міська рада

Львівської області

«Гаряча лінія» в Мостиській ДПІ з питання добровільного одноразового (спеціального) декларування та новації у сфері застосування РРО

Дата: 10.01.2022 15:05
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

04.01.2022 року начальником  Мостиської ДПІ  ГУ ДПС у Львівській області  Василем Дутко  було проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему одноразового (спеціального) добровільного декларування, та питання по РРО/ПРРО.

Під час «гарячої лінії» платників  цікавили питання щодо об’єктів декларування, термінів подання декларації, порядку її заповнення та інше.  Було роз»яснено  що громадянам України надається право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, з яких не були сплачені податки і збори до 01 січня 2021 року, без зазначення джерела походження задекларованих активів.

У добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Декларування реального майнового стану надасть змогу безперешкодно витрачати кошти в майбутньому.

По питанню касової дисципліни було вказано, платники 1-ї групи Єдиного податку з 01.01.2022 року не зобов»язані реєструвати та застосовувати  РРО/ПРРО. Уряд України та органи виконавчої влади не планують запродження РРО/ПРРО для платників 1-ї групи Єдиного податку. Ведення обліку товарних запасів або якогось іншого додаткового обліку з 01.01.2022 року для платників Єдиного податку1-ї групи не передбачається.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора