Мостиська міська рада

Львівської області

«Гаряча лінія» в Мостиській ДПІ по питанню добровільного одноразового(спеціального) декларування

Дата: 08.12.2021 15:16
Кількість переглядів: 426

Фото без опису

01.12.2021 року  в Мостиській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проведено сеанс «гаряча лінія» по питанню добровільного одноразового (спеціального) декларування. На запитання громадян відповідав начальник Мостиської ДПІ Дутко Василь .

Надаємо основні запитання громадян які виникали піід час  телефонного сеансу:

 Чи треба подавати одноразову добровільну декларацію, якщо фізична особа володіє коштами, які розміщенні на депозитному банківському рахунку?

Фізичній особі необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо вона володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.

 Як відкрити спеціальний рахунок в банку для одноразового (спеціального) добровільного декларування?

 Декларант відкриває в банку спеціальний рахунок та вносить на нього готівкові кошти, банківські метали через операційну касу банку за заявою на переказ готівки, а у реквізиті «Призначення платежу/зміст операції» зазначає «добровільне декларування».

Після підтвердження джерел походження грошових коштів, банківських металів декларант має право: перерахувати грошові кошти, банківські метали на власний поточний рахунок фізичної особи, відкритий в банку України; або зняти грошові кошти, банківські метали та закрити спеціальний рахунок; або подати в банк заяву та використовувати надалі цей рахунок як звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий для власних потреб.

Декларант додатково до документів для відкриття спеціального рахунку подає анкету та заяву.

Банк уживає заходів щодо встановлення джерел походження коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу.

. Які санкції передбачені за несплату або сплату в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

 У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору, зазначеної в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, у встановлений строк одноразова (спеціальна) добровільна декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюється передбачені підрозділом 9-4 розділу ХХ Кодексу державні гарантії та звільнення від відповідальності. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора