Мостиська міська рада

Львівської області

Міській лікарні в Мостиськах подарували сучасне медичне обладнання

Дата: 30.11.2021 19:03
Кількість переглядів: 617

30 листопада 2021 р. у м. Мостиська Львівської області завершилась реалізація проєкту «Закупівля медичного обладнання для міської лікарні у Мостиськах» фінансованого у рамках програми «Польська допомога» за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Проєкт реалізувався спільно Генеральним Консульством Республіки Польща  у Львові, Мостиською міською радою Львівської області та Мостиським відділенням «Товариства польської культури Львівщини».

В рамках чергової хвилі децентралізації Мостиська громада у 2020 році взяла на баланс колишню районну лікарню. Лікарняні відділення перебували в неналежному стані, а Лікарні гостро не вистачало також обладнання, особливо у пологовому відділенні. Громада розпочала пошук зовнішніх джерел фінансування, залучивши також польську національну меншину – «Ми раді були підключитися – це спільна справа!» – сказав Генріх Ільчишин, голова Мостиського відділення «Товариства польської культури Львівщини».  На прохання про допомогу відкликнулося Генеральне Консульство Республіки Польща  у Львові.

В результаті міська лікарня збагатилася на реанімаційний столик, пульсоксиметр неонатальний, професійний глюкометр, цистоскоп у комплекті STORZ, апарат CPAP, маски для неінвазійної вентиляції легень DRAGER розміром L і M, набір операційних інструментів, візуалізатор вен, світильник LED пересувний, пристрій неонатальний для фототерапії та біохімічний напівавтоматичний аналізатор. Повна вартість проєкту – 28000 євро.

– „Реалізація даного проекту дасть можливість забезпечити жителів громади якісними медичними послугами, а КНП «Мостиська міська лікарня» отримає нові можливості у діагностиці та лікуванні.” – сказала голова Мирослава Пельц, голова Мостиської громади.

– «Підтримка процесу децентралізації та реформи охорони здоров’я це одні з найважливіших пріоритетів «Польської допомоги» цього року. Цей проєкт поєднує ці два напрямки. Нас вразив рівень співпраці влади громади з польською меншиною, наскільки збігаються інтереси та бачення спільного майбутнього. Сподіваємося, що обладнання буде служити розвитку громади та благополуччю її мешканців.» – підмітила Еліза Дзвонкєвіч, Генеральний консул Республіки Польща у Львові.

 «Польська допомога» – це програма польського співробітництва в галузі розвитку, що реалізується Міністерством закордонних справ Республіки Польща у співпраці з органами державного управління, громадськими організаціями та місцевими структурами країн-партнерів, а також активність у заходах міжнародних організацій. Найвищою метою Польської допомоги є підтримка сталого розвитку суспільства та економіки в країнах, що розвиваються, реалізація ініціатив, спрямованих на зменшення бідності, поліпшення стану здоров'я населення, підвищення рівня освіти та професійної кваліфікації жителів, підтримка процесів демократизації та державних реформ, побудова сучасних державних інститутів, сприяння розвитку прав людини та підтримки громадянського суспільства. Україна є однією з пріоритетних країн для реалізації концепції програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора