Мостиська міська рада

Львівської області

Зустріч з платниками податків  з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

Дата: 16.11.2021 12:26
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

15 листопада 2021 року начальник ДПІ у Мостиському районі Головного управління ДПС у Львівській області Дутко Василь спільно з фахівцями ДПІ провів зустріч для платників податків столиці на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

У ході заходу фахівці податкової розповіли відвідувачам, що 21 липня 2021 року набув чинності Закон України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Також поінформували присутніх про категорію осіб, які можуть скористатися правом одноразового (спеціального) добровільного декларування, що є об’єктами  декларування та які є ставки збору.

Начальник ДПІ зазначив: «Громадяни України мають право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 01 січня 2021 року. Водночас у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів».

Окрім того, поінформували учасників зустрічі про інформаційні джерела на яких розміщуються роз’яснювальні матеріали із зазначеної тематики.

На завершення зустрічі податківці надали відповіді на запитання присутніх щодо теми заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора