Мостиська міська рада

Львівської області

Проект «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» у Мостиській громаді

Дата: 10.11.2021 10:37
Кількість переглядів: 831

Фото без опису

В Мостиській територіальній громаді буде реалізовано проект «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», за сприяння Фонду міжнародної солідарності у рамках програми «U- LEAD з Європою».

Програма передбачає навчальні візити представників органів місцевого самоврядування і керівників добровільних пожежних команд до Польщі, навчання членів ДПК при ГУ  ДСНС  України, надання матеріальної допомоги для придбання спорядження пожежникам і спецобладнання.

Від нашої громади в цьому проекті бере участь ДПК с. Зав’язанці, яка нещодавно створена і налічує 15 членів.

З 1 по 5 листопада 2021 року відбувався навчальний візит представників трьох громад Львівщини. Участь у заході від Мостиської територіальної громади брали головний спеціаліст відділу організаційного і кадрового забезпечення міської ради Володимир Волошин і начальник ДПК с. Зав’язанці Володимир Добровольський. Учасники зустрічі перейняли досвід роботи польських колег.

Процес формування повноцінного пожежно-рятувального підрозділу є довготривалим і не простим. Крім створення належної матеріально-технічної бази ДПК, необхідні хороші навики, а основне свідоме бажання займатися благородною справою порятунку людей.

Ця робота дуже добре поставлена у наших польських сусідів, в чому довелось переконатись представникам громад з української сторони.  

 На сьогодні рівень довіри в Польщі до пожежно-рятувіальних служб сягає 94 відсотки і це є оцінка роботи громадянами їх  клопіткої, щоденної праці, які в змозі миттєво прийти на допомогу у потрібну хвилину, врятувати чиєсь життя, майно, захистити від стихії.

Сподіваємось, що невдовзі, за підтримки держави, органів місцевого самоврядування та за сприяння Фонду міжнародної солідарності у рамках програми «U- LEAD з Європою»,  і в Україні цей важливий  напрямок роботи  буде поставлений на належний рівень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора