Мостиська міська рада

Львівської області

Сімейні форми виховання

Дата: 20.10.2021 10:36
Кількість переглядів: 455

Фото без опису

РОДИНА – це природне середовище дитини, де вплив батьків на її виховання і життя є домінантним. Сімейне тепло та любов так само необхідні, як сонце і вода 

Для дитини родина у переважній більшості випадків виступає першим і основним середовищем, у якому безпосередньо відбувається розвиток її усіх сфер. 

Завданням держави, у сфері захисту прав дітей,є створення належних умов для зростання в родинному оточенні, з тих діток, які опинились поза межами сімейного виховання.

На жаль, обділені діти, відчуваючи свою неповноцінність і беззахисність, часто зневірюються у справедливості суспільства та сенсі подальшого життя. Тому ми, дорослі, зі свого боку маємо докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило з біологічними батьками.

Служба у справах дітей Мостиської міської ради інформує про форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а саме: опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

Опіка встановлюється над дитиною, яка не досягла чотирнадцятирічного віку, а піклування -над дитиною віком від 14 до 18 років. Опіка та піклування встановлюється з метою виховання неповнолітніх дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення батьків батьківських прав або з інших причин залишилися без батьківського піклування, а також для захисту особистих і майнових прав та інтересів цих дітей. Опіка та піклування оформлюється переважно родичами дитини.

Метою створення прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей, які не мають піклування батьків.

Прийомна сім’я - сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Особи, які виявили бажання створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, за більш детальною інформацією просимо звернутись до Служби у справах дітей Мостиської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора