Мостиська міська рада

Львівської області

Нові зміни щодо видачі чеків РРО та ПРРО

Дата: 03.09.2021 10:31
Кількість переглядів: 514

Фото без опису

Мостиська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  повідомляє, що Наказами Міністерства фінансів України від 18.06.2020 № 306 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року № 13» (далі – наказ № 306) та від 18.06.2021 № 329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів» (далі – наказ № 329) було внесено зміни до Положення про форму і зміст розрахункових документів.

Зміни стосуються реквізитів фіскальних касових чеків на товари (послуги), що створюються та друкуються реєстраторами розрахункових операцій та програмними реєстраторами розрахункових операцій.

До 1 жовтня 2021 року РРО, згідно з прийняттям Наказу № 329, мають бути доопрацьовані для можливості відображення у касових чеках значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Відповідно до п. 2 глави 3 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (із змінами та доповненнями), у разі зміни даних щодо версії внутрішнього програмного забезпечення РРО суб’єкт господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни, подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву за формою №1-РРО/№1-ПРРО з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.            Заяву також можливо подати засобами телекомунікаційного зв’язку.

Після отримання документів, у разі відсутності підстав для відмови, посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО та видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення. З моменту видачі нового реєстраційного посвідчення попереднє реєстраційне посвідчення вважається таким, що втратило чинність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора