Мостиська міська рада

Львівської області

У міській раді було проведено онлайн семінар-навчання на тему забезпечення епідеміологічної безпеки та недопущення харчових отруєнь.

Дата: 12.08.2021 14:15
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

      Сьогодні  відповідно до протокольного рішення  обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  від 12.07.2021 року,  за участю  спеціалістів Мостиського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області і Городоцького міжрайонного  відділу ДУ Львівського обласного  центр контролю та профілактики МОЗ. У міській раді було організовано проведення  онлайн  семінар – навчання з представниками  найбільших суб’єктів господарювання, які надають послуги  з громадського харчування, на тему забезпечення епідеміологічної безпеки та недопущення виникнення харчових отруєнь. В тому числі мова йшла про небезпечні продукти харчування,  що містять хвороботворні бактерії, віруси, паразити або шкідливі хімічні речовини, спалахи кишкових інфекцій, які пов’язані з харчуванням та їх профілактика.

    Приводом для проведення такого заходу послужило  повідомленням департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА, про те, що під час святкування в одному з ресторанів у смт. Куликів  4 липня  2021 року отруїлося 17 людей.

Всіх постраждалих було  госпіталізовано до обласної інфекційної клінічної лікарні, серед них - шестеро дітей. Медики діагностували у хворих гостру кишкову інфекцію.

     У МОЗ зазначають, що симптоми харчового отруєння можуть з'явитися раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, пронос і спазматичний біль у животі, здуття живота, нудота і блювання, холодний липкий піт, низький тиск.

         За перших симптомів отруєння необхідно звернутися до лікаря!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора