У міській раді було проведено онлайн семінар-навчання на тему забезпечення епідеміологічної безпеки та недопущення харчових отруєнь.
Сьогодні відповідно до протокольного рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 12.07.2021 року, за участю спеціалістів Мостиського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області і Городоцького міжрайонного відділу ДУ Львівського обласного центр контролю та профілактики МОЗ. У міській раді було організовано проведення онлайн семінар – навчання з представниками найбільших суб’єктів господарювання, які надають послуги з громадського харчування, на тему забезпечення епідеміологічної безпеки та недопущення виникнення харчових отруєнь. В тому числі мова йшла про небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії, віруси, паразити або шкідливі хімічні речовини, спалахи кишкових інфекцій, які пов’язані з харчуванням та їх профілактика.
Приводом для проведення такого заходу послужило повідомленням департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА, про те, що під час святкування в одному з ресторанів у смт. Куликів 4 липня 2021 року отруїлося 17 людей.
Всіх постраждалих було госпіталізовано до обласної інфекційної клінічної лікарні, серед них - шестеро дітей. Медики діагностували у хворих гостру кишкову інфекцію.
У МОЗ зазначають, що симптоми харчового отруєння можуть з'явитися раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, пронос і спазматичний біль у животі, здуття живота, нудота і блювання, холодний липкий піт, низький тиск.
За перших симптомів отруєння необхідно звернутися до лікаря!