Мостиська міська рада

Львівської області

Обговорено впорядкування діючого міського кладовища

Дата: 30.07.2021 17:03
Кількість переглядів: 2260

Фото без опису

Вчора, 29 липня, міський голова Мирослава Пельц провела чергову зустріч зі священниками та представниками релігійних громад м. Мостиська. Також на зібранні були присутні керівники відповідних структурних підрозділів міської ради та МКП «Житловик».

На зустрічі обговорено впорядкування діючого міського кладовища по вул. Грушевського. Мирослава Пельц зазначила, що на даний час є потреба в огородженні території кладовища, впорядкуванні площі, де проводяться церковні відправи, та демонтажі на ній бетонної стели, що значно нахилена та може обвалитися, будівництві прощального залу. Також є потреба у впорядкуванні центральних доріжок, проведенні зовнішнього освітлення, підведенні централізованого водопостачання тощо. З міського бюджету здійснюються видатки на утримання міського кладовища, однак для приведення його до належного стану цих коштів недостатньо, тому релігійним громадам міста запропоновано фінансово долучитися до вирішення найбільш нагальних потреб.

За інформацією МКП «Житловик» необхідно встановити 800 м огорожі. До відома присутніх представлено варіанти та вартість встановлення огорожі (металева сітка і бетонні стовпи, секційна огорожа), проведення демонтажу стіни та виконання інших необхідних робіт.

Виникає необхідність вирішення ситуації щодо займання додаткових місць для дозахоронення. Присутні запропонували ввести додаткову плату за такі місця та збільшити вартість за поховання людей з інших громад.

Також виникає ускладнення в русі транспорту на автомобільних дорогах при  проходженні пішої колони під час похорону. Дане питання буде винесено на розгляд виконавчого комітету міської ради для заборони руху піших колон під час похорону в межах м. Мостиська на автомобільних дорогах Львів-Шегині та Мостиська-Самбір.

Присутні обговорили дані питання, висловили свою думку та дійшли спільної думки щодо необхідності виконання цих робіт.

Необхідна інформація буде донесена до жителів міста священниками відповідних релігійних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора