Мостиська міська рада

Львівської області

«Мостиський Сухий Порт» включено до Реєстру індустріальних парків

Дата: 28.07.2021 12:43
Кількість переглядів: 926

Фото без опису

27 липня індустріальний парк «Мостиський сухий порт» включили до офіційного реєстру індустріальних парків України. «Велике досягнення не тільки для Мостиської територіальної громади, але і для Львівської області»: інформує Львівська обласна державна адміністрація.

Участь у засіданні постійно діючої міжвідомчої комісії з підготовки рекомендацій щодо включення індустріальних (промислових) парків до Реєстру взяли Мостиський міський голова Мирослава Пельц, секретар ради Олег Макар, ктн. доцент університету Короля Данила Михайло Габрель та радник з зовнішньоекономічних питань президента Львівської торгово-промислової палати.

Місія парку - відновлення промислового потенціалу громади, створення нових робочих місць та залучення іноземних інвестицій. У 2024 на цьому об’єкті планується створити 250 робочих місць, а до 2033 їх буде 1150. Передовими галузями діяльності на території парку будуть підприємства з новітніми технологіями по зберіганню рідинно-зернових речовин, підприємства меблевих виробів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів, а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування та іншого. Це 9-й індустріальний парк на території Львівщини та перший проект такого масштабу в області. Загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 34,5 га.

Передбачається, що Мостиський сухий порт має стати великим логістичним хабом для розвантаження, перевантаження та зберігання різноманітних товарів та сировини з України та країн Азії, які мають перевозити залізницею як в країни Євросоюзу, так й у зворотному напрямку.

За інформацією Львівської обласної адміністрації це ще одне досягнення для Львівської області. Плановий обсяг залучених інвестицій при реалізації об’єкту - 1-3 млн дол США. Це дасть змогу збільшити об’єм виробництва в області приблизно на 20%. Прогнозований обсяг реалізованої промислової продукції становитиме 862,1 млн грн станом на 2033 рік.

Детальніше із матеріалами індустріального парку можна ознайомитися ТУТ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора