Мостиська міська рада

Львівської області

Про пільговий викуп земельних ділянок

Дата: 27.07.2021 09:44
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

27 травня 2021 року набрала чинності переважна більшість норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року № 1423-IX (номер законопроекту 2194),

У зв'язку з прийняттям вищезгаданого Закону України інформуємо про можливість пільгового викупу фермерами земельних ділянок, що отримані ними на праві постійного користування, довічного успадковуваного володіння, а також які переоформили ці права у право оренди землі. Цей викуп буде відбуватися через територіальні громади, в межах яких знаходяться відповідні землі. Підставою для реалізації права на викуп землі є створення (державна реєстрація) селянського (фермерського) господарства або фермерського господарства (з 2002 року).

Пільговими умовами передбачається:

- набуття у власність без проведення аукціону;

- викупна ціна – на рівні нормативної грошової оцінки ділянки;

- можливість розстрочки викупного платежу на 10 років;

- отримання права власності після сплати 1-го платежу.

Механізм викупу запрацював з 1 липня 2021 року у відповідності до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31.03.2020 № 552-IX.

Примірний договір купівлі-продажу (викупу) земельної ділянки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора