Мостиська міська рада

Львівської області

Отруєння людей в одному з ресторанів Львівщини

Дата: 26.07.2021 11:03
Кількість переглядів: 727

За повідомленням департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА під час святкування в одному з ресторанів у смт. Куликів  4 липня отруїлося 17 людей.

Всіх постраждалих було  госпіталізовано до обласної інфекційної клінічної лікарні, серед них - шестеро дітей.

Медики діагностували у хворих гостру кишкову інфекцію. Мали місце  скарги на підвищення температури тіла, блювоту, біль в животі, пронос.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій своїм рішенням від 12.07.2021 року рекомендує керівникам підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі:

не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом;

реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, в т.ч. на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання;

забезпечити наявність  відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни;

створити на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків;

забезпечити підприємства водопровідною водою гарантованої якості.

Як виявити отруєння?

У МОЗ зазначають, що симптоми харчового отруєння можуть з'явитися раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, пронос і спазматичний біль у животі, здуття живота, нудота і блювання, холодний липкий піт, низький тиск. За перших симптомів отруєння необхідно звернутися до лікаря.

ПАМ’ЯТКА для операторів ринку з виробництва та обігу харчових продуктів у закладах ресторанного господарства

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора