Мостиська міська рада

Львівської області

На Львівщині #СБУ затримала на хабарі керівника одного з підприємств гірничо-хімічної промисловості

Дата: 15.07.2021 17:29
Кількість переглядів: 548

На Львівщині СБУ затримала на хабарі керівника одного з підприємств гірничо-хімічної промисловості

Служба безпеки України викрила механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди, організований директором одного з підприємств Львівщини, яке є у власності Фонду державного майна України.

Оперативники спецслужби встановили, що керівник підприємства критичної інфраструктури налагодив схему отримання «відкатів». Ділок реалізовував ввірене йому майно за заниженою вартістю за готівкові кошти. Зокрема, задокументовано факт привласнення зловмисником 24,5 тис. грн, які мали надійти в касу підприємства за продане майно. Та паралельно одержання хабара у розмірі 10,5 тис. грн за укладання договору з постачання, завантаження та відпуску вапняку з підприємства.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно із ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України під час одержання неправомірної вигоди.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення можливої причетності інших посадовців до корупційної схеми.

Викриття протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора