Мостиська міська рада

Львівської області

Про конкурс на заміщення вакантної посади заступника начальника служби в справах дітей

Дата: 23.06.2021 16:50
Кількість переглядів: 502

Фото без описуМостиська міська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади:

  •  заступника начальника служби в справах дітей

Кваліфікаційні вимоги до кандидатів:

  • освіта вища педагогічна за освітньо – кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста;
  • знання законодавства України;
  •  вільне володіння державною мовою;
  • стаж роботи за фахом на посадах на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше 2 років (рекомендовано стаж роботи на посадах у сфері надання соціальних послуг особам/сім’ям, супроводження сімей у яких виховуються діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування);

Кандидатам на заміщення вакантних посад необхідно подати:

  • заяву про участь у конкурсі,;
  • заповнену особову картку (форма П-2 ДС) з відповідними додатками;
  • дві фотокартки розміром 4 х 6 см;
  • копії документів про освіту, підвищення кваліфікації, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;
  • копію документа, який посвідчує особу;
  • копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов'язаних);

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у порядку, визначеному Законом України “Про запобігання корупції”.

Документи приймаються протягом 30-ти днів з дня опублікування цього оголошення, в приміщенні Мостиської міської ради за адресою: м.Мостиська, вул.Грушевського,6.

Додаткова інформація щодо основних функціональних обов'язків, розміру та умов оплати праці надається секретарем міської ради, телефон для довідок 0673551635

Питання на перевірку знання законодавства з урахуванням функціональних повноважень служби у справах дітей

  1. Органи і служби у справах дітей та спеціальні установи, які здійснюють соціальний захист і профілактику правопорушень серед дітей (ст. 1 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  2. Основні принципи діяльності органів і служб у справах дітей та спеціальних установ для дітей (ст. 2 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  3. Профілактика правопорушень серед дітей (ст. 3 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  4. Кримінальна міліція у справах дітей (ст. 5 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  5. Приймальники-розподільники для дітей (ст. 7 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  6. Загальноосвітні школи та професійні училища соціальної реабілітації (ст. 8 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  7. Центри медико-соціальної реабілітації дітей (ст. 9 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  8. Спеціальні виховні установи Державного департаменту України з питань виконання покарань (ст. 10 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  9. Притулки для дітей служб у справах дітей (ст. 11 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  10. Джерела і порядок фінансування органів і служб у справах дітей та спеціальних установ для дітей (ст. 12 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  11. Матеріально-побутове і медичне забезпечення дітей у спеціальних установах для дітей (ст. 13 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  12. Охорона прав дітей під час здійснення профілактики правопорушень (ст. 15 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  13. Контроль за діяльністю органів і служб у справах дітей та спеціальних установ для дітей (ст. 16 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  14. Прокурорський нагляд за додержанням цього Закону (ст. 17 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  15. Функції служби у справах дітей (Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження типових положень про службу у справах дітей»).
  16. Дати визначення понять «дитина-сирота», «діти, позбавлені батьківського піклування», «статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування» (ст. 1 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»).
  17. Пріоритети форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (ст. 6 «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»).
  18. Повне державне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа (ст. 8 «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»).
  19. Органи опіки та піклування (ст. 11 «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»).
  20. Оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа (ст. 26 «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»).
  21. Забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа житлом (ст. 33 «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування»).
  22. Участь органу опіки та піклування у захисті сімейних прав та інтересів (ст. 19 Сімейний Кодекс України).
  23. Підстави позбавлення батьківських прав (ст. 164 Сімейний Кодекс України).
  24. Правові наслідки позбавлення батьківських прав (ст. 166 Сімейний Кодекс України).
  25. Управління майном дитини (ст. 177  Сімейний Кодекс України).
  26. Особи, які не можуть бути усиновлювачами (ст. 212 Сімейний Кодекс України).
  27. Діти, над якими встановлюється опіка, піклування (ст. 243 Сімейний Кодекс України).
  28. Прийомна сім'я (ст. 256-1 Сімейний Кодекс України)
  29. Дитячий будинок сімейного типу (ст. 256-5 Сімейний Кодекс України).  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора