Мостиська міська рада

Львівської області

Засідання «круглого столу» в Мостиській ДПІ

Дата: 16.06.2021 16:27
Кількість переглядів: 919

14 червня  2021 року в Мостиській ДПІ  ГУ ДПС у Львівській області відбулось засідання «круглого столу» на тему «Новації в застосуванні програмних РРО».

У заході взяли участь начальник Мостиської ДПІ Василь Дутко та старший державний інспектор Мостиської ДПІ Юрій Пасека.

Під час роботи Василь Дутко докладно інформував учасників про вимоги щодо застосування РРО у 2021 році та про розширення сфери їх застосування з 01 січня 2022 року. Наголосив, що ДПС надано для користування суб’єктам господарювання два безкоштовних програмних рішення (ПРРО) «Програмний реєстратор розрахункових операцій» та фіскальний додаток пРРОсто, що призначені для проведення розрахункових операцій та розміщені на офіційному вебпорталі ДПС за посиланнями: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.

Юрій Пасека звернув увагу на те, що з 01.08.2020 року реєстраторами розрахункових операцій можуть бути не тільки класичні РРО, але і програмні  РРО- тобто, це можуть бути смартфони, планшети, ноутбуки та інші засоби, на які для їх використання в якості касових апаратів необхідно встановити відповідне програмне забезпечення та мати безперервний доступ до Інтернету.

Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів у ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки.

Наприкінці лектори відповіли на запитання учасників «круглого столу».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора