Мостиська міська рада

Львівської області

Українсько-швейцарський проект «Mental Health for Ukraine» («Психічне здоров’я для україни») реалізовується у Мостиській громаді

Дата: 09.06.2021 15:37
Кількість переглядів: 551

Фото без описуЗа визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, психічне здоров’я- це стан благополуччя, при якому кожна людина може реалізувати власний потенціал, упоратися із життєвими стресами, продуктивно та плідно працювати, а також робити внесок у життя своєї спільноти.

В рамках проєкту «Mental Health for Ukraine» («Психічне здоров’я для України»), який реалізує ГО «Альянс за громадянські права», та реалізовується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва, а також за сприяння МОЗ України ,17-20 травня 2021р. у м.Львів проводилось навчання фасилітаторів інтерактивної освітньої виставки «Mental Тrek».

Для навчання були запрошені педагоги Львова, Червонограда та Мостиської ТГ. Зокрема нашу громаду представляли: Марія Вергун- вчитель інформатики ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.», Януш Курек- вчитель фізичного виховання ліцею №3 м.Мостиська, Антон Васюта- вчитель історії ОЗ «Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ст.», Марта Семенишин- практичний психолог ОЗ «Твіржанький ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО»,Лілія Марек- практичний психолог Раденицького ЗЗСО І-ІІ ст.,Олексій Повх- методист відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради. Після проходження навчання інтерактивна освітня виставка  «Mental Тrek» була передана у Мостиську ТГ для подальшого впровадження.

Метою даної виставки є не лише підвищення рівня обізнаності учнівської молоді у сфері психічного здоров’я, а й популяризація засобів профілактики психічного неблагополуччя, підвищення толерантності до людей, які страждають на розлади психіки та поведінки. Дана виставка не тільки відповідає пізнавальним потребам учасників, але і звертається до їхніх емоцій, що збільшує ймовірність зміни їх поведінки на більш безпечну.

«Mental Тrek» - це навчальний інструмент для підвищення обізнаності через особисте залучення до спільної діяльності учасників.

Так 03.06.2021року інтерактивна освітня виставка була проведена на базі ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО» (директор Світлана Книшик). Учасниками даного заходу були учні 10-х класів, а також прибули:  представник ГО «Альянс за громадські права», психологиня,тренерка – п.Ульяна Вільгуцька, координатор з організації та проведення виставок у ТГ Львівської області- п. Наталія Криничанка, начальник відділу освіти, молоді та спорту Мостиської міської ради- п. Надія Гнатовська.

По завершенні педагоги Мостиької громади отримали сертифікати про отримання кваліфікації фасилітатора з організації та проведення інтерактивної освітньої виставки «Mental Тrek».

Тепер даний продукт буде впроваджуватися у інших навчальних закладах громади.

Команда фасилітаторів висловлює щиру подяку начальнику відділу освіти, молоді та спорту – п.Н.Гнатовській- за можливість пройти навчання та директорці ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст.- ЗДО»- п.С. Книшик- за створені умови для проведення заходу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора