Мостиська міська рада

Львівської області

Про реалізацію програми ремонту дороги місцевого значення Заверхи-Черневе

Дата: 01.06.2021 16:05
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

У зв’язку із певним спекулюванням деяких депутатів міської ради на темі реалізації програми ремонту дороги місцевого значення Заверхи-Черневе, Мостиська міська рада надає роз’яснення хронології подій цього проекту.

В січні 2021 року відбулася зустріч голови Мостиської міської ради Пельц Мирослави Степанівни та депутата Львівської обласної ради Буби Євгена Івановича з керівництвом департаменту дорожнього господарства Львівської облдержадміністрації щодо можливих шляхів проведення ремонту автодороги С141021 Заверхи-Черневе на ділянці від автодороги О141003 Мостиська-Краковець до с. Старява. За результатами зустрічі було узгоджено за рахунок бюджету Мостиської міської ради (територіальної громади) виготовити проектну документацію на вищезгаданий відрізок автодороги С141021 Заверхи-Черневе, після чого передати департаменту дорожнього господарства облдержадміністрації для подальшого планування ремонтних робіт.

Сесією Мостиської міської ради було внесено відповідні зміни до показників бюджету міської ради (територіальної громади) на 2021 рік та передбачено кошти в сумі 95 тис. грн. на реалізацію об’єкту «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141021 Заверхи-Черневе на ділянці км 2+500 - км 5+200 Львівської області», а саме: проведення топографо-геодезичного знімання території, виготовлення проектної документації та проведення експертної оцінки її кошторисної частини. Процес виготовлення проектної документації був дещо зміщений в часі у зв’язку з несприятливими погодними умовами, а саме тривалим періодом снігових опадів протягом лютого-березня, через що було неможливо виконати топографо-геодезичне знімання.

12 травня філією ДП «Укрдержбудекспертиза» у Львівській області було надано міській раді експертну оцінку щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, на основі якої 17 травня сесією Мостиської міської ради дану документацію було затверджено загальною кошторисною вартістю 23137,180 тис. грн. Одразу після затвердження проекту увесь пакет документації був наданий департаменту дорожнього господарства облдержадміністрації для можливості проведення ремонтних робіт, як було на початку узгоджено.

Оскільки визначення підрядної організації шляхом проведення тендерних закупівель є досить тривалим процесом та можливе лише за умови наявності хоча б невеликої частини коштів на реалізацію об’єкту, для якнайшвидшого початку виконання робіт та їх проведення за сприятливих погодних умов 31 травня сесією Мостиської міської ради передбачено додаткові кошти в сумі 100 тис. грн., як субвенцію обласному бюджету на будівельні роботи по об’єкту «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141021 Заверхи-Черневе на ділянці км 2+500 - км 5+200 Львівської області».

Висловлюємо подяку всім причетним особам до просування цього проекту, зокрема, депутатам міської ради та висловлюємо надію на об’єднанні спільних зусиль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора