Мостиська міська рада

Львівської області

Про звернення депутатів Мостиської міської ради щодо фінансової ситуації у КНП "Мостиська міська лікарня"

Дата: 17.05.2021 17:27
Кількість переглядів: 2655

Фото без опису

Сьогодні, 17 травня, депутати Мостиської міської ради звернулися до т. в. о. голови Національної служби здоров’я України Андрія Віленського та міністра охорони здоров’я України Максима Степанова у зв’язку із катастрофічною фінансовою ситуацією, яка склалася у Комунальному некомерційному підприємстві «Мостиська міська лікарня».

Основною проблемою КНП «Мостиська міська лікарня» є те, що місячна сума по договору з Національною службою здоров’я України є значно нижчою від потреб закладу. Зокрема, незважаючи на це, що минулого року було погоджено 7 пакетів, а на 2021 рік підписано 11 пакетів по наданні медичних послуг, у квітні-червні місяці 2021 року наявний дефіцит коштів у сумі 1,3 млн грн щомісячно, які покривають видатки по статті «заробітна плата».

Дана ситуація склалася тому, що статистика по договору з НСЗУ, зокрема, по пакету медичних послуг № 9 за 01.04.2020-31.12.2020 рр., взята на основі даних внесених ЕСОЗ. Протягом даного періоду власником лікарні була Мостиська районна рада Львівської області, процес ліквідації якої розпочався у грудні 2020 р. та керівником установи був директор, який був звільнений за згодою сторін 30.12.2020 р. В даний період працівники лікарні не були забезпечені комп’ютерами (зокрема в поліклінічному відділенні перші 2 комп’ютери були отримані лікарями у грудні 2020 р., а стаціонарні відділення мали наявних по 1 комп’ютеру на все відділення), і працювали в медичній системі «Askep» яка постійно перебувала у тестовому режимі, не функціонувала в повному обсязі, що спричинило введення медичних записів ЕСОЗ некоректно та частково, та не відображало реальних даних про роботу установи у 2020 році.

Дана проблема з січня 2021 року була виправлена новим власником медичного закладу -  Мостиською міською радою Львівської області та новим керівництвом лікарні. Укладено договір з іншою медичною системою, закуплена комп’ютерна техніка, проведено додаткові розгалуження інтернет мережі.

Враховуючи вищенаведене, депутати Мостиської міської ради, просять вжити заходів щодо перегляду пакету договору № 9 між НСЗУ та КНП «Мостиська міська лікарня» і перерахувати суму договору за амбулаторним пакетом на основі звітних даних на паперових носіях. В іншому випадку -  існуюча ситуація ставить під загрозу функціонування медичного закладу, можливість припинення надання вторинних медичних послуг мешканцям Мостиської та Шегинівської громад, що є неприйнятним в умовах пандемії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора