Мостиська міська рада

Львівської області

«Відкрий для себе Європу»

Дата: 17.05.2021 16:12
Кількість переглядів: 779

Фото без опису

Відзначення Дня Європи в Україні – важливий крок до зміцнення самоідентифікації України, як європейської держави причетної до традицій та цінностей Європи.

Для ознайомлення учнівської молоді з європейськими традиціями, спонукання дітей до виховання власної думки через творчість про європейське майбутнє у Гостинцівському ЗЗСО І-ІІ ст. було проведено виховний захід «Відкрий для себе Європу»

Дійство відбувалося на подвір’ї освітнього закладу. Свято проходило у форматі "Європейське містечко", де кожна країна ЄС мала свій куточок, у якому за допомогою літератури, фотографій, сувенірів, національних страв, розповідей якомога ширше і багатогранніше представила себе.

Країни - члени ЄС були розподілені між класами школи. Представлення країни включало:

1. Оформлення куточку в стилі відповідної країни (прапор, герб, місце країни на карті Європи і світу)

2. Презентацію національного костюму

3. Виставку краєвидів і фотографій найвідоміших і найцікавіших місць країни (може бути у вигляді реклами туристичних агенцій, які запрошують відвідати саме цю країну)

4. Представлення національного виробника (товари, що йдуть на експорт, ринок послуг, зразки продукції)

5. Знайомство (розповідь) з видатними культурними діячами країни

6. “Родзинки” країни – її ексклюзивні риси, що вирізняють її самобутність і національний колорит (народні танці, музичні інструменти, цікаві традиції, історичні події, кумедні випадки, досягнення у спорті, шедеври національної кухні, музика...)

Креативні, розумні і талановиті учні освітнього закладу творчо і оригінально демонстрували обрану ними країну. Свято залишиться радісним і незабутнім спогадом для усіх присутніх, а діти стали ще на один крок ближче до Європи!

Пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора