Мостиська міська рада

Львівської області

Щодо призначення громадських інспекторів з охорони довкілля

Дата: 26.04.2021 11:25
Кількість переглядів: 3128

Законодавством визначено можливість здійснення громадського контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища шляхом реалізації громадянином України права на отримання повноважень громадського інспектора з охорони довкілля.

Діяльність громадських інспекторів з охорони довкілля регламентується «Положенням про громадських інспекторів з охорони довкілля», що затверджене наказом  Міністерства  екології  та  природних  ресурсів  України  від 27.02.2002 р. №88. У Положенні визначено права та обов’язки громадських інспекторів з охорони довкілля. Кодексом України про адміністративні правопорушення (стаття  255)  визначено  статті,  за  якими  громадський інспектор  з  охорони довкілля  має право складати протоколи при виявленні ним порушення вимог природоохоронного законодавства і надавати Державній екологічній інспекції у Львівській області (далі – Інспекція) для притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Діяльність громадського інспектора з охорони довкілля Львівської області координує державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Львівської області, який надає відповідну методичну допомогу. Крім цього, Інспекція періодично організовує навчання для громадських інспекторів з метою вирішення актуальних питань у природоохоронній сфері, зокрема, для забезпечення належного контролю під час проведення природоохоронних операцій, під час пожежонебезпечного періоду, а також у період заборон на проведення полювання та рибальства.

Громадянин України, який має намір бути призначеним громадським інспектором з охорони довкілля та здійснювати громадський контроль у природоохоронній  сфері  (громадських  засадах,  без  увільнення  від  основної роботи і без оплати праці), подає відповідні документи Інспекції.

Вимоги до претендентів, порядок надання та розгляду документів визначено  Інструкцією з організації оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля, затвердженою наказом Державної екологічної інспекції України від 08.11.2012 №215. Відповідна інформація для претендентів та форми для заповнення опубліковані на офіційному сайті Інспекції у розділі «Зв’язки з громадськістю» за посиланням: https://www.lviv.dei.gov.ua/posts/28. Для забезпечення співпраці у напрямку організації громадського контролю, документи від претендентів можна подати до Інспекції за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 98, к. 506. У разі відсутності зауважень щодо поданих документів, буде прийнято рішення про проходження стажування та надання допуску претендентів до участі у співбесіді, про що претендента буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора