Мостиська міська рада

Львівської області

Про порядок провадження робіт у прикордонній смузі

Дата: 23.04.2021 11:26
Кількість переглядів: 507

Фото без описуЗа повідомленням відділу прикордонної служби «Шегині» Львівського прикордонного загону останнім часом почастішали факти порушення громадянами та суб’єктів господарювання  встановленого законодавством України порядку провадження робіт у прикордонній смузі.

Відповідно до постанови КМ України від 27 липня 1998 р. N 1147 «Про прикордонний режим» авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та  інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості,  туристичні  подорожі  і  стрибки з усіх видів парашутів проводяться після інформування  органу охорони державного  кордону Держприкордонслужби, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, що провадитимуть  діяльність.  

Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема  за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. Контактна інформація розміщується Адміністрацією  Держприкордонслужби  на інформаційних стендах, офіційному вебсайті, а також в засобах масової інформації.

Полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником  полювання або особисто  мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, у порядку, передбаченому пунктом 17 зазначеної постанови.

За невиконання зазначених вимог постанова передбачає адміністративну відповідальність.

Під прикордонною смугою слід розуміти ділянку місцевості, яка встановлюється безпосередньо уздовж  державного кордону на його сухопутних ділянках або уздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах територій селищних і сільських рад, прилеглих до  державного кордону, але не може бути меншою від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруджень.

До прикордонної  смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора