Мостиська міська рада

Львівської області

Прихована зарплата в «конвертах» залишає вас і свою громаду без гарантій від достойного життя.

Дата: 01.04.2021 15:58
Кількість переглядів: 508

Фото без описуМостиська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що від прихованої заробітної плати  страждає бюджет (несплачені податки та збори) і наймані працівники (соціальна не­захищеність, примарна майбутня пенсія) у зв’язку з тим, що з прихованої заробітної плати не здійснюються відрахування у Пенсійний фонд на рахунки працівників, вони, досягаючи пенсійного віку, одержують мінімальну трудову пенсію.

Виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є також грубим порушенням Законів України, яке підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальності. Це точно стимули для того, щоб роботодавцям виплачувати офіційну зарплату .

Звертаємо увагу, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, що супроводжується повідомленням про такий прийом органа Державної податкової служби.

Через тіньовий ринок зайнятості  держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються соціального захисту. Працівник, який отримує зарплату в «конверті», не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора