Мостиська міська рада

Львівської області

Шановні продавці підакцизної продукції

Дата: 23.03.2021 16:24
Кількість переглядів: 592

Фахівці Мостиської ДПІ нагадують, суб’єкти господарювання усіх форм власності можуть торгувати алкогольними напоями та тютюновими виробами тільки за наявності відповідних ліцензій. Плата за ліцензії здійснюється щоквартально, рівними частинами, і зараховується до місцевих бюджетів.

Крім того, для реалізації підакцизних товарів у роздріб необхідно зареєструватися платниками акцизного податку та щомісячно подавати звітність.

Податок, як і плата за ліцензії, зараховується до бюджету тієї території, де здійснюється торгівля. Таким чином, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади.

Мостиська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що для отримання податкової знижки за 2020 рік, громадянам необхідно подати до органів ДПС податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2021 року (включно).

Так, відповідно до ст. 166 та ст. 175 Податкового кодексу України платник податку має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.

При сплаті процентів за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діє на день сплати таких проценті.

Право на податкову знижку за іпотечним кредитуванням виникає в разі якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора