Мостиська міська рада

Львівської області

Створено комісію з питань захисту прав дитини

Дата: 22.03.2021 11:53
Кількість переглядів: 704

В п’ятницю, 19 березня, рішенням виконавчого комітету Мостиської міської ради створено комісію з питань захисту прав дитини.

Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. 

Відповідно до покладених на неї завдань розглядає та подає пропозиції щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, а також визначає перелік суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю; розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення, зокрема:

- реєстрація народження дитини, батьки якої невідомі;

- надання дозволу бабі, діду, іншим родичам дитини забрати її з пологового будинку або іншого закладу охорони здоров'я, якщо цього не зробили батьки дитини;

- позбавлення та поновлення батьківських прав;

- вирішення спорів між батьками щодо визначення або зміни прізвища та імені дитини;

- вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини;

- участь одного з батьків у вихованні дитини та інші питання, пов'язані із захистом прав дітей.

Організаційне забезпечення діяльності комісії здійснюється службою у справах дітей Мостиської міської ради.

Отримати консультацію та допомогу при вирішенні питань, що стосуються захисту прав дітей можна у службі у справах дітей за адресою: м. Мостиська, вул. Грушевського, 22, кабінет № 71 (4 поверх).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора