Мостиська міська рада

Львівської області

Спалюючи суху рослинність, листя - спалюємо власне здоров’я

Дата: 19.03.2021 10:50
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

З кожним роком спалювання сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворюється на справжнє екологічне лихо. Через спалювання листя і трави в атмосферу викидаються шкідливі речовини - чадний газ, окис азоту, канцерогенні сполуки. Найгірше це те, що з листя при спаленні вивільняються діоксини. З тліючого листя й трави, без доступу кисню, виділяється бензопірен, що може спричинити висипання на шкірі, бронхіт та навіть онкологічні хвороби. Крім того, при спаленні руйнується ґрунтовий покрив і всі поживні речовини, які є в ґрунті, згорають зимуючі корисні комахи, знищується насіння і коріння рослин; пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння.

Отже, за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах передбачена адміністративна відповідальність за ст.77-1,152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

16 березня року в Мостиській міській раді проводилась нарада-семінар державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Львівської області за участю працівників відділу капітального будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності, відділу земельних ресурсів та екології, з питання недопущення спалення сухої рослинності та порядку поводження з безхазяйними відходами на території населених пунктів міської ради.

Додатково повідомляємо, що уповноваженими працівниками Мостиської міської ради спільно з Мостиським відділенням поліції 1 Яворівського РВП на території підконтрольній міській раді, будуть проводитись рейди-перевірки з метою запобігання самовільному випалюванню сухої рослинності або її залишків, винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора